Luistelukoulu

  1. Etusivu
  2. Luistelukoulu

Luistelu-ura ETK:ssa alkaa luistelukoulusta, jossa opetellaan leikin kautta perusluistelutaitoja. Luistellessaan lapsi oppii löytämään sekä tasapainon että ilmaisemaan itseään musiikin mukana.

Tervetuloa luistelukouluun!

Monipuolisena harrastuksena taitoluistelu kehittää mm. koordinaatiota, liikkuvuutta ja nopeutta. Harjoittelussa tärkeää on uudet elämykset ja onnistumisen kokemukset. Luistelukouluun voi tulla, vaikkei olisi koskaan ennen luistellut. Aiempaa luistelutaitoa ei vaadita ja kaatuminen kuuluu lajiin!

Luistelukoulumme jakautuu perus-, jatko-, kehitys- ja harrasteryhmiin. Perusryhmistä Tenavat (3-6v) ja Koululaiset (7-12v) jaetaan jäällä pienryhmiin iän ja taitotason mukaan. Innokkaat ja taidoissa edistyneet luistelijat voivat siirtyä 2-3 kertaa viikossa harjoitteleviin jatko- ja kehitysryhmiin, joista mahdollisesti eteenpäin yksin- tai muodostelmaluistelun puolelle.

Luistelukouluun otetaan myös reippaita 2-vuotiaitakin, joilta ryhmässä oleminen sujuu. Mikäli haaveilee kilpailevaksi taitoluistelijaksi kehittymisestä, kannattaa luistelu aloittaa jo ennen kouluikää, mieluiten 4-5 -vuotiaana. Alle kouluikäisenä luistelukouluun tulosta on paljon iloa, vaikkei kilpauraa miettisikään.

Luistelukoulun kaudet

Molemmille kausille ilmoittaudutaan erikseen

  • Syyskausi, jossa harjoitellaan syyskuusta joulukuuhun
  • Kevätkausi, jossa harjoitellaan tammikuusta maaliskuun loppuun
  • Peruskausien lisäksi luistelukouluille järjestetään supistetuin ryhmin kesäjäitä huhti-toukokuussa

Luistelukoulumme harjoituspaikat

  • Espoonlahden Forum jäähalli, osoite Espoonlahdentie 2-4
  • Matinkylän Ilmatar Areena, osoite Matinkartanontie 9
  • Matinkylän jäähalli, osoite Matinkartanontie 9
  • Tapiolan harjoitushalli, osoite Urheilupuistontie 3

Luistelukoulun harjoituspäivät ovat maanantai, tiistai, lauantai ja sunnuntai.

Hyvä tietää

Lajiin kuuluu kaatuminen ja aluksi harjoitellaankin kaatumista sekä ylös nousemista. Kaatumisia ei tarvitse säikähtää eikä kauhistella. On hyvä kannustaa lasta jos hän kaatuu, että se kuuluu asiaan. Myös huippuluistelijat kaatuilevat. Mikäli luistelijan on keskeytettävä harjoitukset loukkaantumisen vuoksi, ohjaajamme soittavat vanhemmille jos he eivät ole katsomossa.

Seuramme alle 15 -vuotiaat luistelukoululaiset ovat vakuutettuja valmennustunneilla Suomen Taitoluisteluliiton luistelukouluvakuutuksella edellyttäen, että luistelija on rekisteröity Espoon Taitoluisteluklubin luistelukoululaiseksi ja kausimaksu on maksettu eräpäivään mennessä. Loukkaantumisen sattuessa on vanhempien itse hoidettava vakuutusasiat OP Pohjolan kanssa. Tutustukaa Taitoluisteluliiton ohjeisiin tapaturman sattuessa.

Yksittäisestä poissaolosta ei tarvitse ilmoittaa. Jos poissaoloja tulee useampia esimerkiksi pitkään jatkuvan sairauden vuoksi, asiasta on hyvä ilmoittaa sähköpostitse: luistelukoulu@etkespoo.com.

Harjoitusaikoihin voi tulla kauden aikana muutoksia/peruutuksia mm. jääkiekkoturnauksien tai muiden jäähallien tapahtumien johdosta. Muutoksista pyritään ilmoittamaan mahdollisimman hyvissä ajoin MyClubin kautta lähettäen sähköpostia. Seura ei ole velvollinen järjestämään korvaavia tunteja peruuntuneille tunneille, jotka johtuvat seurasta riippumattomista syistä.

Luistelukoulusta on mahdollista taitojen ja innostuksen kasvaessa siirtyä eteenpäin seuran muihin ryhmiin. Olkaa rohkeasti yhteyksissä sähköpostitse (luistelukoulu@etkespoo.com) kaikenlaisissa ryhmäsiirtoihin liittyvissä kysymyksissä.

Mitä luistelukoulun jälkeen?

Luistelukoulusta alkaa luistelijan taival. Luistelukoulusta siirrytään eteenpäin ryhmissä kun taitotaso ja innostus kasvaa.

Luistelukoulusta on mahdollista siirtyä luistelijan kiinnostuksen myötä joko muodostelmaluistelun puolelle tai yksinluistelun puolelle. Seurassamme on loistavat polut kaikille luistelijoille. Niin muodostelmaluistelun kuin myös yksinluistelun puolella seurastamme löytyy niin sanottu SM-sarjan putki ja Kansallisen sarjan putki. Merkittävä ero putkissa on harjoitusmäärä ja vaativuustaso.

ETK:n luistelukoulun ohjaajat seuraavat lasten kehitystä ja ehdottavat siirtymisiä eteenpäin. Lisäksi seuramme valmentajat käyvät katsomassa luistelukoulun tunteja ja luistelijoita kutsutaan kokeilemaan eri ryhmien harjoituksiin.

Yleisesti ottaen joukkueet ja ryhmät kasataan aina keväällä edellisen kauden loputtua. Tähän aikaan järjestetään testijäät, jonne kuka vain on tervetullut kokeilemaan. Vielä kesän ja alkusyksyn aikana on mahdollista siirtyä eteenpäin etenkin nuorempien ryhmiin.

Luistelijan ollessa kiinnostunut harjoittelemaan enemmän suosittelemme olemaan ETK:n luistelukouluvastaavaan yhteydessä: luistelukoulu@etkespoo.com

Aloita luisteluharrastus

Luisteluharrastus alkaa luistelukoulusta, josta taitojen karttuessa noustaan kerran viikossa harjoitteleviin yksin- tai muodostelmaluistelun ryhmiin. Harrastus- ja kilpailutoimintaa on tarjolla myös aikuisille.