Eettiset toimintaohjeet

  1. Etusivu
  2. Seura
  3. Eettiset toimintaohjeet

Seurana emme hyväksy epäasiallista käyttäytymistä, häiriköintiä tai kiusaamista missään muodossa. Tutustu toimintaohjeisiimme kohdatessasi syrjintää, häiritsemisemistä tai kiusaamista.

Luistelija laittaa luistimia jalkaan

Toimintaohjeet syrjinnän, häiritsemisen tai kiusaamisen kohtaamisessa

Espoon Taitoluisteluklubi on sitoutunut noudattamaan liiton eettisiä sääntöjä ja olemmekin jo pitkään reagoineet välittömästi seuran johdon tietoon tulleista pienistäkin ongelmatilanteista. Seurana emme hyväksy epäasiallista käyttäytymistä, häiriköintiä tai kiusaamista missään muodossa.

Mikäli havaitset seurayhteisössämme minkäänlaista epäasiallista käytöstä, pyydämme välittömästi avoimesti informoimaan tästä epäkohdasta mielellään ensin omalle valmentajalle, omille vanhemmille, joukkueenjohtajille, seuran toiminnanjohtajalle, jaostojen puheenjohtajille tai seuran hallituksen jäsenille.

Kaikki valmentajamme ja ohjaajamme ETK:ssa ovat palkka- tai ostopalvelusuhteessa ja näin ollen sitoutuneet noudattamaan seuran ja Suomen Taitoluisteluliiton eettisiä sääntöjä. Me ETK:ssa tulemme jatkossakin puuttumaan epäasialliseen käytökseen välittömästi, mikäli sellaista ilmenee missään muodossa.

Toimintaketju havaitessasi tai kohdatessasi syrjintää, häiriköintiä tai kiusaamista

Ota mahdollisuuksien mukaan epäasiallinen kohtelu kiusaajan/häiritsijän kanssa puheeksi. Kerro suoraan, että hänen käytöksensä on ei-toivottua ja koet sen häiritsevänä.

Hae apua ja tukea: Tahoja, johon voit ottaa yhteyttä havaitessasi tai kohdatessasi epäasiallista kohtelua

Seurat ovat liiton jäseninä sitoutuneet eettisiin ohjeisiin ja yhdenvertaisuussuunnitelmaan. Lapsen turvallisuutta lisäävien toimintatapojen tarkoituksena on varmistaa ja edistää lasten turvallisuutta seurassamme. Toimintatapojemme avulla huolehdimme alaikäisten koskemattomuudesta ja ehkäisemme turvallisuutta vaarantavia tapahtumia ja tekoja.

Espoon Taitoluisteluklubissa selvitetään välittömästi toiminnassa mahdollisesti ilmenevät epäilyt alaikäisen lapsen koskemattomuutta ja turvallisuutta vaarantaneista tapahtumista ja teoista.

Lisätietoja:

Henriikka Aihinen
Toiminnanjohtaja
Puh. +358 40 5961466
E-mail: henriikka.aihinen@etkespoo.com