Suuret kilpailutapahtumat vaativat taakseen suuren joukon vapaaehtoisia. Haluaisitko sinä olla mukana järjestämässä Muodostelmaluistelun SM-sarjan 1. SM-valintakilpailua?

Ilmoittautumalla nopeasti pääset valitsemaan tehtävistä itsellesi mieluisan. Mitään suurempia erityistaitoja ei tehtäviin vaadita, otamme mieluusti mukaan kaikki innokkaat vapaaehtoiset! Lisätietoja tehtävistä saat kilpailuorganisaatioltamme mlkilpailut@etkespoo.com.

Kisatoimisto

Kilpailutoimisto opastaa ja auttaa kilpailijoita, valmentajia, arvioijia ja muita talkoolaisia. Tehtäviin ilmoittautuvilta toivotaan iloista asiakaspalveluasennetta. Kilpailutoimisto on avoinna ennen ensimmäisen joukkueen saapumista, ja sulkeutuu vasta kilpailun ollessa ohi ja kaikkien poistuttua hallilta. Työvuoroja on valittavissa molemmille kilpailupäiville, ilmoittautua voi koko päivän kestäviin tai lyhyempiin vuoroihin.

Kuuluttajat ja musiikinsoitto

Kuuluttajia ja musiikinsoittajia tarvitaan niin kilpailun harjoituksiin kun itse kilpailuun. Musiikinsoittajat huolehtivat myös taukomusiikin soittamisesta.

Rakentaminen, jään kunnostus ja järjestyksenvalvonta

Rakennustiimi vastaa kilpailutapahtuman rakenteiden, kuten tuomarikorokkeen ja Kiss&Cry -pisteen pystytyksestä ja purkamisesta.

Jään kunnostajat käyvät jään kunnon läpi ennen jääkoneen saapumista, ja paikkaavat mahdolliset aukot lumella. Jäänkunnostajia tarvitaan vuoroihin harjoitusten ja kilpailun aikana.

Järjestyksenvalvojat opastavat katsojia yhdessä hallin oman henkilökunnan kanssa. Henkilöitä tarvitaan myös lipuntarkastajiksi hallin sisäänkäynnin yhteyteen. Mikäli sinulla on järjestyksenvalvojakortti, ilmoitathan siitä erikseen.

Koppivastaava

Koppivastaavien, ”koppiemojen”, tehtävänä on huolehtia asioiden sujuvuudesta koppikäytävällä sääntöjä ja aikataulua noudattaen. Vastaavat huolehtivat pukukoppien valvonnasta, siisteydestä, aikatauluista ja yleisestä hengestä käytävällä.

Luukku ja suojat

Luistimilla olevat luukkuvahdit noutavat tarvittaessa jäälle putoavia koristeita, roskia ym. sekä auttavat tarvittaessa luukkujen avaamisessa. Suojista vastaavat keräävät joukkueiden suojat ennen suoritusta, ja järjestelevät ne valmiiksi joukkueen poistumisreitille.

Ensiapu

Päivystävä lääkäri seuraa kilpailua jään laidalla ja päättää tarvittavista hoidollisista toimenpiteistä. Päivystävä ensihoitaja/sairaanhoitaja seuraa kilpailua jään laidalla yhteistyössä päivystävän lääkärin kanssa. Yleisön ensiavusta vastaava istuu katsomon puolella, ja huolehtii tarvittavista toimenpiteistä.

Tulospalvelu, ajanotto ja videokuvaus

Tulospalvelu syöttää mm. tuomareiden antamat pisteet tuloslaskentajärjestelmään.

Ajanottajat kellottavat kilpailusuoritusten kestoja ja mahdollisia pitkittyneitä kaatumisia. Ylituomari ohjeistaa ajanottajat tehtävään.

Suoritukset kuvataan arvioijille.

Talkookahvila

Talkoolaisten kahvilassa huolehditaan, että kaikille tapahtuman vapaaehtoisille on aamusta iltaan tarjolla kahvia, teetä ja pientä purtavaa.

Katsomo-opas

Katsomo-oppaat neuvovat yleisöä liikkumaan hallilla ja löytämään oman paikkansa. Tehtävässä huolehditaan myös siitä, että katsomossa ei liikuta kilpailusuoritusten aikana.